Biblioteca comunala din Viisoara , detine un numar mare de volume, 11138 care au fost achizitionate anual din fondurile primariei, iar mai putine din sponsorizari. Cartile sunt atat de autori consacrati cat si de autori contemporani, carti de beletristica, critica, poezie, proza, stiinta, pedagogie medicina.
Biblioteca poarta numele unui ilustru profesor si scriitor, om al locului nascut in comuna Viisoara „Mihail Iosivas” in anul 1907 si care spunea ca : „Cartea este un document al existentei noastre ca natiune” de aceea din anul 2006 biblioteca ii poarta numele.Biblioteca este frecventata atat de elevii din comuna cat si de cei plecati la liceu si la facultateprecum si de pensionari ori alte categorii sociale.
Cultura artistica din comuna este sustinuta de catre primarie si de catre primar, care incearca sa imbine frumosul cu traditionalul
Corul Bisericii Ortodoxe – a fost infiintat in anul 1970 si a intreprins numeroase concerte in biserica din localitate cu prilejul sarbatorilor, a efectuat un turneu prin tara la manastiri si biserici, unde a participat la slujbe si apoi a prezentat concerte, castigandu-si un binemeritat renume.
La Viisoara se organizeaza anual festivalul „Fii Satului” incepand cu anul 2004, care aduna impreuna formatii si cantareti din zona Campiei Transilvane, precum si cetateni ai comunei Viisoara plecati pe alte meleaguri. In anul 2011 s-a organizat pentru prima data un festival interetnic de folclor la care au participat formatii din Ungaria, Romania, Republica Moldova.
Formatia de dansuri traditionale populare din Viisoara numita „Viisoreana” infiintata in anul 2008 , participa la festivalurile organizate atat in Transilvania cat si in alte parti ale tarii
Tot la Viisoara avem si o formatie de dans tiganesc, care participa la toate manifestarile culturale alaturi de celelalte etnii..
Nunta de Aur – primaria organizeaza incepand cu anul 2004 sarbatoarea familiilor care au implinit 50 de ani de casnicie. Familiile primesc diplome, flori si un cadou in bani pentru climatul sanatos al familiei, pentru fidelitate fata de celula de baza – familia – si mai ales fata de moralitate crestina fata de familie.
Corul maghiar – a intreprins numeroase turnee in tara si strainatate (Ungaria si Austria), anual in comuna Viisoara se desfasoara festivalul corurilor maghiare.
Formatia de dansuri populare din satul Urca – a fost infiintata in anul 1955 de catre prof. Crisan Trifon. A participat la numeroase festivaluri din tara si, de asemenea, au cucerit Europa prin folclor, iar o strada din St.Calais – Franta poarta denumirea de “Urca”.Anual se oraganizeaza la Urca festivalul „Jocul la Sura” care aduna impreuna formatii si cantareti din zona Campiei Transilvane.