Prezentare Comună

    Comuna Viișoara este situată în sud-estul județului Cluj, în depresiunea Turda-Câmpia Turzii, la o distanță de 42 km de municipiul Cluj și 2 km de municipiul Câmpia Turzii și are o suprafață de 61 km2. Se mărginește în nord cu localitatea Ceanu Mare, în est cu comuna Tritenii de Jos, la sud cu municipiul Câmpia Turzii, iar la vest cu comuna Ploscoș.

Din punct de vedere administrativ, comuna are în componență 2 sate: Viișoara și Urca.

Din 1991 satul Urca este înfrățit cu localitatea Saint Calais din Franța. Între cele două localități s-au stabilit relații de prietenie. Francezii au vizitat satul, l-au ajutat, au contribuit la repararea școlii și a căminului cultural. În 1999 echipa de dansuri populare a întreprins un turneu în Franța.

    Fiind o localitate cu populație mixtă, majoritatea români, dar și unguri și rromi, se remarcă toleranța și armonia în muncă și în relațiile inter-etnice la toate nivelurile. După ultimul recensământ, populația pe naționalități se structurează astfel:

Total populație, din care:

– români – 3872

– maghiari – 1419

– rromi – 579

    Destinele localităţii au fost conduse de-a lungul anilor de primari destoinici: Ioan Vescan, Gheorghe Porcilă, Alexandru Cămărăşan, Vasile Budişan, Marinca Ilie, Sibian Ioan (în perioada 1920-1948), urmaţii de primarii, Soporan Vasile, Dragotă Ioan, Hada Ioan (în perioada 1948-1989) iar din 1989 și pâna în prezent de primarii Tătar Mihail, Corovei Remus și Roman Ioan.